КАК ДА ИЗБЕРЕМ МЕБЕЛИ ЗА АНТРЕ

Антрето е лицето на дома ви. Оттук вие излизате от вкъщи по работа, тук се връщате след работния ден, когато сте уморени. Освен това, интериора на антрето създава първото впечатление за собственниците на дома. Ето защо трябва да обмислите дизайна на това помещение и да го направите максимално удобно, просторно и красиво.

Принципа на избора на мебелите зависи от размерите на антрето. В тясно антре, където няма да се поберат големи мебели, най-добре ще е да купите набор от шкафчета. В по-просторни помещения, да сложите не традиционното портманто, а функционално подходящо обзавеждане.

Комплекта мебели за антрето обикновенно се състои от шкаф, закачалка, огледало, рафтове за шапки, различни шкафчета за обувки и дребни предмети. Освен това, в антрето е възможно да има място за сядане - табуретка, столче или нещо друго.

Шкафът с плъзгащи в рати ще ви помогне напълно да се справите с проблема по съхраняването на дрехите в антрето. Плъзгащите и сгъваемите врати на шкафа ще "икономисат" пространство, а удобното вътрешно устройство ще ви позволи да разположите в него връхни дрехи и обувки, шапки, чадъри и други аксесоари.

Ако поръчате шкаф с огледални вратички, той ще изглежда не подтискащо огромен, а като обикновенно огледало от тавана до пода. Огледалото ще създаде ефекта на разширено пространство. Ако вратите, които водят до другите помещения в дома ви са широки, те могат да се направят плъзгащи, като плъзнете вратата настрани, все едно ще махнете част от стената. Стилът на антрето трябва да съответства на общия стил на къщата или апартамента. Изборът е ограничен не само от към фантазията ви, но и от към цената на мебелите и материалите. При избора на цветовата гама на антрето не забравяйте, че цвета може да създаде илюзия не само за увеличаване или намаляване на пространството, но и изменението на пропорциите на помещението. Светлите, студените, пастелните цветове зрително разширяват пространството, а ярките, топлите - намалят.

Не на последно място в интериорното разрешение на антрето е осветлението. Горното осветление трябва да дава възможност за внимателното ви оглеждане в огледалото, а разнообразните странични лампи да помагат за намирането на вещите в шкафа.

Като материал за производство на мебели за антрета обикновенно се използват ДСП, МДФ и други плоскости с сигурно покритие от натурално дърво или полимери - ламинат и меламин. Ако имате достатъчно средства, по-добре е да купите мебели от МДФ, тъй като това здрав и екологически чист материал.

Най-скъпи са изделията от дървен массив.

Ламината и меламина се използва като изкуствено покритие за ДСП и други плоскости. Меламина използват за покриване на повърхности, които няма да понасят големи механични натоварвания, докато ламината е по-дебел, по-здрав и по-дълговечен.

Огледалнитевратички на шкафчетата, някои от елементите на плъзгащи междустайни врати, рафтове за шапки и вътрешните рафтове в шкафове и витрини могат да се изработват от съвременно високоустойчиво стъкло. Такова стъкло, както и огледалата, издържа не само удар, а и на високо тегло.

към началото на страницата